رئیس دانشگاه خوارزمی: بستر واقعی یادگیری، پژوهش و نوآوری است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۳۴۷۰۰۱

رئیس دانشگاه خوارزمی: بستر واقعی یادگیری، پژوهش و نوآوری است

رئیس دانشگاه خوارزمی، در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه تأکید کرد که آموزش مؤثر تنها در بستر پژوهش و نوآوری امکان‌پذیر است و دانشگاه باید فضایی فراهم کند که استادان، دانشجویان و فعالان صنعتی بتوانند به‌طور هم‌زمان یاد بگیرند، پژوهش کنند و ایده‌های نوآورانه خود را عملی کنند.
رئیس دانشگاه خوارزمی: بستر واقعی یادگیری، پژوهش و نوآوری است

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بیژن عبدالهی، رئیس دانشگاه خوارزمی، در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه، به بررسی چالش‌های موجود در حوزه آموزش و پژوهش پرداخت و تأکید کرد که ساختارهای فعلی دانشگاه‌ها و آیین‌نامه‌ها به شکل‌گیری پدیده‌ای نادرست در آموزش و یادگیری دانشجویان دامن زده‌اند. او توضیح داد: «اگر استادی بخواهد آموزش دهد و یادگیری دانشجویان را تسهیل کند، باید خودش اهل پژوهش باشد. استادی که پژوهش نکند و یافته‌های علمی خود را نه در مقالات و نه در کلاس‌های درس به دانشجویان منتقل نکند، در واقع معلم واقعی نیست.»

عبدالهی با اشاره به اهمیت هم‌زمانی پژوهش و آموزش، افزود: «همه ما باید در کار خود تحقیق و پژوهش کنیم و یادگیری مستمر داشته باشیم تا بستری مناسب برای یادگیری دانشجویان فراهم شود. نباید بگوییم این وظیفه پژوهش است یا آن وظیفه آموزش؛ نگاه ما باید جامع باشد.»

رئیس دانشگاه خوارزمی همچنین به جایگاه پژوهش در نظام‌های رتبه‌بندی دانشگاه‌ها اشاره کرد و گفت: «بررسی نظام‌های رتبه‌بندی داخلی و خارجی نشان می‌دهد بیش از ۷۰ درصد امتیازات به پژوهش اختصاص دارد. حتی در بخش‌هایی که به آموزش امتیاز داده می‌شود، پژوهش نقش اساسی دارد. بنابراین دانشگاه باید بیشترین انرژی و منابع خود را در حوزه پژوهش به کار گیرد.»

او با اشاره به تلاش‌های انجام‌شده در بخش پژوهش و فناوری دانشگاه، توضیح داد: «با وجود زحمات بسیاری از همکاران در بخش پژوهش و فناوری، آنچه از دست من و همکارانم برمی‌آید، فراهم کردن بستر و زیست‌بوم مناسب برای پژوهش و فناوری است؛ فضایی که دانشجو، استاد، فعالان صنعتی و حتی شرکت‌ها بتوانند در آن فعالیت کنند.»

عبدالهی به ایجاد مراکز نوآوری دانشگاه نیز اشاره کرد: «از گذشته مجوزی برای پنج سوله گرفته شده بود، اما ما به‌طور متحولانه آن‌ها را تبدیل به یک مرکز نوآوری و کارخانه نوآوری خواهیم کرد تا همه عزیزان بتوانند در آن فعالیت کنند. هدف این است که ارتباط دانشگاه با صنعت و جامعه تقویت شود و بستر مناسبی برای شکوفایی ایده‌ها فراهم گردد.»

رئیس دانشگاه به ظرفیت‌های دو سایت تهران و کرج اشاره و تأکید کرد: «با اینکه علاقه شخصی به حضور در تهران زیاد است، اما ظرفیت فیزیکی و فرصت‌های کارآفرینی در کرج بیشتر است. کرج با داشتن حدود ۲۲ هکتار زمین، قطب علم و فناوری و صنعتی استان البرز است و با بیش از دو سوم صنایع کشور، هنوز ارتباط مؤثری با دانشگاه برقرار نشده است. بنابراین ضمن حفظ فعالیت‌ها در تهران، سرمایه‌گذاری و توسعه در کرج نیز انجام خواهد شد تا از حداکثر پتانسیل هر دو استان استفاده کنیم.»

وی در پایان مراسم، با تأکید بر ضرورت پاسداشت تلاش‌های پژوهشگران، گفت: «این نشست بهانه‌ای است تا خدمات و زحمات عزیزانی که در حوزه پژوهش و فناوری فعال بوده‌اند، مورد تقدیر قرار گیرد. حداقل وظیفه ما، پاسداشت این زحمات و حمایت از آنان است.»

پربازدیدترین آخرین اخبار